tiskovka: Tocník Festival 2005

dnb crew |15.08.2005 | Tiskovka

Poslední prázdninový víkend bude hrad Tocník hostit zajímavý hudebne-divadelne-filmový festival. Akce se koná prímo v prekrásných prostorách hradu, který pochází z doby Václava IV. Nespocet zákoutí, koníren, nádvorí a dokonce i hradní kaple ci rozsáhlá obora a hlavne prekrásný výhled do okolí dává mulitikulturnímu festivalu tohoto formátu perfektní podmínky. O tématické dekorace se postará umelecká skupina z Recka, která si ríká Pagan Creations, dále pražský Výtvarný Kroužek Ctverecek a ostravští Cybofunk. Nebude chybet možnost ubytování ci kempování v blízkosti hradu a koupání v nedalekém rybníku. Hrad je dostatecne vzdálený od vesnice a tak se nemusíme bát problému s hlukem ci invazi težkoodených príslušníku policejních složek.

Co se tyká hudby, tak asi nemá cenu rozepisovat celý line-up. Ten najdete na www.tocnikfstival.cz, ale je treba zmínit, že pozvání prijal nemecký legendární psytrance/progressive projekt Prisoners Of The Sun a londýnské elektro projekty jako Mr 6 ci Cursorminer. Z djs jsou to napríklad Stratos a Vasili z Recka, Joel Einhorn, Touchwood, Philip TBC, Ghonzales, Stanzim, Dysmartin a mnoho dalších. Co se týká kapel tak se mužete tešit na nadupaný break-rockový U-Prag ci jazzový Hi-Fi.
Divadlo pobeží prevážne pres den a predstaví se Sci-fi cirkus se svým akrobaticko-kaskadérským vystoupením, dále improvizacní spolek D.I.S.Harmonie ci loutkové divadlo Našim detem.
A v temné konírne se budou promítat po celou dobu festivalu filmy nejruznejších žánru. Jednotlivé bloky povedou Pavel Mrkus (mrkus.ixode.org), Ondra Ševcík (FAMU, Viceexperiment), Gondar (FAMU), Mimo TV, Perplex a další.
Program je opravdu nabitý a stále se rozrustá o umelce z nejruznejších sfér. Doporucujeme proto sledovat www.tocnikfestival.cz.

Tešíme se na Vás.

Diskuze